Spruiten

Hallo alweer,

Laatst heb ik voor de eerste keer spruitjes gemaakt.  Vroeger lustte ik het absoluut niet en daarom dacht ik eigenlijk de hele tijd dat dat niets voor mij was.  Tot ik een filmpje op youtube had gezien van Gennaro Contaldo.  Ik ben geabonneerd op het Food tube kanaal van Jamie Oliver en daar stond dit filmpje tussen.

Dit gerecht is bedoeld natuurlijk als bijgerecht.  In het filmpje gaan ze dit bij het feestmaal van Kerst serveren, maar natuurlijk kan je dit maken bij allerhande gerechten.  Ik heb het gebruikt bij een puree en een kalkoenrollade, maar bij frietjes met braadkip of met gebakken patatjes en een koteletje gaat dit ook wel smaken denk ik. Alles draait in dit gerecht om kruiden.  Liefst verse natuurlijk.

Ik heb dus pas voor de eerste keer een echt spruitjesgerecht gegeten en ik vond het lekker!!  Het ruikt geweldig en dat korstje met kaas en kruiden is verrukkelijk!

Kijk hieronder maar eens mee en… Smakelijk.

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 kg spruitjes
 • 2 takjes rozemarijn, blaadjes geplukt
 • enkele takjes verse tijm, blaadjes geplukt
 • enkele takjes bladpeterselie, blaadjes geplukt
 • 4 blaadjes salie
 • 1 eetlepel kappertjes
 • 80g broodkruim (ik heb panko gebruikt)
 • 1 limoen
 • Parmezaanse kaas en gruyere kaas (of andere kaas zoals Cheddar, is naar eigen smaak)
 • peper en zout
 • Extra virgine olijfolie

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180°C
 • Halveer de spruitjes en doe ze in een pot met kokend water.  Voeg wat zout toe
 • Laat 4 à 5 minuten koken
 • Giet af en doe ze in een ovenschaal waar ze allemaal mooi inpassen.
 • Kruid het met peper en zout en doe er olijfolie over.  Meng dit alles al eens door elkaar
 • Hak de kruiden allemaal fijn samen met de kappertjes en voeg het samen met het broodkruim
 • Voeg er zeste van limoen bij en 2 eetlepels olijfolie.
 • Voeg er de gerapte kaas bij
 • Meng dit alles en verdeel mooi over de spruitjes
 • Zet voor 35 minuten in de oven tot je een mooie bruine korst hebt.
 • Bij het serveren kan je er nog een beetje olijfolie of een beetje parmezaan over doen.

Geniet ervan!!!

Johan

Ik heb reeds vele verschillende websites gemaakt, maar door de komst van Facebook is het niet meer zo interessant om een website over mezelf te maken, dat kan ik daar dus ook. Daarom probeer ik het met een blog. Ik ga gewoon posten wat ik leuk of interessant vind. Gaande van koken tot sport en van gaming tot Technologie. Hopelijk vind je hier iets interessant om te lezen. Veel plezier ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.