Appelmoes

Hallo,


Dit zal een korte post worden omdat appelmoes één van de meest eenvoudige dingen zijn om zelf te maken.
Het is lekker bij aardappeltjes of frietjes met kip en is dubbel zo lekker als het vers gemaakt is.  Véél heb je niet nodig en is een ideale manier om iets oudere appels op te werken.  Ze mogen al gerust een beetje bruine vlekken hebben of al wat verschrompeld zijn.  Rotte appels hoeft natuurlijk ook niet.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 appels, geen granny of andere zure appels
  • Klontje boter
  • een eetlepel suiker
  • 150 ml water

Bereiding

  • Schil de appels en snij in vier om het klokhuis te kunnen verwijderen.
  • Snij ze daarna in kleinere gelijkmatige stukjes, hoeft niet al te klein.
  • Smelt een klontje boter in een ruime pot en stoof de appeltjes aan.
  • Strooi de suiker erover
  • Doe er het scheutje water bij en doe het deksel op de pot.  Laat op een zacht vuurtje staan.
  • Kijk na een kwartiertje even om te zien of niet al het water eruit is.  Vul eventueel wat water erbij.
  •  Wacht nog 5 minuutjes.
  • Doe het deksel eraf en plet de gare appels met een pureestamper of met een vork.
  • Als de appelmoes nog te dun is kan je het nog even op het vuur laten staan om nog wat vocht te laten verdampen.

Je kan er nog altijd een beetje kaneel bij doen maar ik vind dat niet zo lekker.

Nu hoef je nooit meer appelmoes te kopen!

Foto’s heb ik niet getrokken, dat is nu eenmaal iets dat er niet smakelijk uitziet als je daar een foto van neemt.

Ik denkt dat je wel weet hoe appelmoes eruit ziet!

 

 

 

 

Johan

Ik heb reeds vele verschillende websites gemaakt, maar door de komst van Facebook is het niet meer zo interessant om een website over mezelf te maken, dat kan ik daar dus ook. Daarom probeer ik het met een blog. Ik ga gewoon posten wat ik leuk of interessant vind. Gaande van koken tot sport en van gaming tot Technologie. Hopelijk vind je hier iets interessant om te lezen. Veel plezier ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.