Vegetarische lasagne

Eerlijk gezegd is dit een gerechtje dat ik uit mezelf niet snel zou klaarmaken.

Mijn vrouw eet dit soms wel eens als ze met collega’s uit eten gaat en ze stoeft altijd dat dit echt wel lekker is.
Daarom zullen we deze maar eens maken om op de wensen in te gaan van mijn schatje.

In onze tuin staat veel basilicum en veel oregano.  Ook de tomaten zijn in volle bloei dus dit is het ideale recept om onze groentjes en kruiden te gebruiken.

Ingrediënten

  • 3 Grote verse tomaten, in schijfjes gesneden
  • 2 Aubergines
  • Ontpitte groene olijfjes
  • Ongeveer 12 Lasagneblaadjes
  • (liefst) verse oregano
  • (liefst) verse basilicum
  • 250 g Ricottakaas
  • 200g Verse spinazie
  • 1 teentje look
  • 1 Eierdooier
  • 1 Bol buffelmozzarella
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  • Was de aubergines, snij ze in dunne plakjes en leg ze in een vergiet
  • Bestrooi ze met goed wat zout en laat ze 30 minuutjes zweten.
  • Spoel ze af met koud water en dep ze droog
  • Besprenkel ze met olijfolie, peper en zout
  • Gril ze in een hete grillpan en leg ze daarna weer even opzij
  • Doe en klontje boter in een ruime pot.
  • Laat de gewassen spinazie kort slinken en roer erdoor met een teentje look dat op een vork is geprikt.
  • Meng de spinazie met de ricotta en roer en ook nog een eierdooier door.
  • Breng dit op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Breng een ruime hoeveelheid water met een beetje zout aan de kook.
  • Kook de pastavellen al dente.  Giet ze af, spoel ze en hang ze daarna over de rand van het vergiet.  Zo gaan ze niet aan elkaar plakken.
  • Smeer een ovenschaal in met wat olijfolie en begin te bouwen aan de lasagne.
  • Begin met een bodem van schijfjes tomaat, samen met de verse basilicum en oregano.
  • Daarna pastavellen, een laagje spinazie met ricotta, pastavellen, aubergines, pastavellen, tomaat met olijfjes, pastavellen, terug wat aubergines,…
  • Eindig met een bovenkant van stukjes mozzarella, geraspte parmezaan en oregano.
  • Zet dit nog eens 35 minuten in een oven van 190° of tot de kaas een mooi bruin korstje krijgt.

Ik vond het niet slecht al gaat mijn voorkeur toch uit naar een Lasagne Bolognaise of een lasagne met zalm.  Het is zeker in de zomer een leuke afwisseling en met een lekker glaasje wijn smaakt alles dubbel zo goed.
Geniet ervan!!

 

Johan

Ik heb reeds vele verschillende websites gemaakt, maar door de komst van Facebook is het niet meer zo interessant om een website over mezelf te maken, dat kan ik daar dus ook. Daarom probeer ik het met een blog. Ik ga gewoon posten wat ik leuk of interessant vind. Gaande van koken tot sport en van gaming tot Technologie. Hopelijk vind je hier iets interessant om te lezen. Veel plezier ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.