Seef Bier

Hallo beste vrienden.

 

Ik hou van lekker eten, maar na een zware dag werken kan ik van nog iets anders enorm genieten en dat is een frisse pint.

Alle bieren zijn lekker, daarom zal ik speciaal voor deze blog af en toe eens een pintje bespreken.  Ik weet het, een zware opgave.

We beginnen met het beste pintje ter wereld.  Ik heb dat niet beslist, dat is dit jaar beslist in de Global Craft Beer Awards in Berlijn.  Eerder had het ook al prijzen gewonnen in de VS en in de UK.

Seef bier was een bier dat vroeger veel gedronken werd in en rond Antwerpen.  Het werd gebrouwen in verschillende kleine brouwerijen rond Antwerpen.  Toen rond de eerste wereldoorlog deze brouwerijen verdwenen verdween ook het Seefbier.  Jaren lang werd het recept verloren gewaand, maar na een zoektocht in oude archieven werd dit recept teruggevonden.

Seef is een troebel bier dat een zeer specifieke smaak heeft.  Het is een zachte kruidige smaak.  Dit biertje smaakt het beste als dit koud geserveerd wordt en moet volgens de regels ingeschonken worden. Die staan op het etiket.

Dit bier is een aanrader voor iedereen die liefhebber is.  Het zijn ook mooie pinten dus als je de glazen te pakken krijgt, zullen ze mooi staan in de vitrinekast.

Schol!

 

 

Johan

Ik heb reeds vele verschillende websites gemaakt, maar door de komst van Facebook is het niet meer zo interessant om een website over mezelf te maken, dat kan ik daar dus ook. Daarom probeer ik het met een blog. Ik ga gewoon posten wat ik leuk of interessant vind. Gaande van koken tot sport en van gaming tot Technologie. Hopelijk vind je hier iets interessant om te lezen. Veel plezier ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.