Spaghetti alla carbonara met spinazie

Nog eens tijd voor een lekkere spaghetti

Mijn vrouw is niet zo’n fan van cabonara vanwege de vele eitjes, maar ik vind dit top.  Aangevuld met lekkere verse spinazie is dit een zeer smaakvol gerechtje.

Deze heb ik van de Libelle lekker magazine.  Daar maken ze elke maand een maandmenu en ik heb er al veel lekkere gerechtjes uit gevonden.

Ingrediënten

  • 500g spaghetti
  • 200g pancetta of spek
  • 4 eierdooiers
  • 100 ml room
  • 200g geraspte pecorino of parmezaan
  • olijfolie
  • boter
  • 750g spinazie
  • 4 takjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • boter
  • peper en zout

Bereiding

  • Snij de pancetta in blokjes en bak ze krokant in een pan met boter en olijfolie.  Laat ze daarna drogen op keukenpapier.  Zo worden ze lekker krokant
  • Klop de eierdooiers en de room los met de klopper.  Meng er de helft van de fijngeraspte kaas door.  Kruiden met peper en zout
  • Spoel de spinazie en laat even uitlekken.  Verwijder de dikke nerf van de grootste blaadjes.  Pel en snipper de knoflook en pluk de blaadjes basisicum.
  • Stoof de spinazie samen met de look en het basilicum tot alles flink slinkt.  Kruid met peper en zout.  Laat uitlekken in een vergiet
  • Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water.  Giet af en laat even uitlekken.  Spoelen is niet nodig.
  • Hussel de warme pasta meteen door het ei-kaasmengsel en schep goed om.
  • Voeg de Pancettablokjes en de spinazie toe en meng alles nog eens voorzichtig.  Kruid af met voldoende peper.
  • Serveer met de rest van de kaas.

Het is een relatief snel gerechtje met weinig ingrediënten en redelijk goedkoop.  Dit is echt ideaal krachtvoer om de week mee te beginnen.

Smakelijk

Johan

Ik heb reeds vele verschillende websites gemaakt, maar door de komst van Facebook is het niet meer zo interessant om een website over mezelf te maken, dat kan ik daar dus ook. Daarom probeer ik het met een blog. Ik ga gewoon posten wat ik leuk of interessant vind. Gaande van koken tot sport en van gaming tot Technologie. Hopelijk vind je hier iets interessant om te lezen. Veel plezier ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *