Krabpannenkoekjes met lente-ui

Hallo,

 

Omdat ik nogal een druk leven heb kom ik er niet elke week aan toe om iets te posten.  Als er dan eten op tafel moet komen dan grijp je dikwijls naar de eenvoudige zaken zoals patatjes met een stuk vlees en rauwkost of een spaghetti bolognaise,…  je weet wel.  Niet echt iets dus om over te bloggen dus daar moest iets aan veranderen.

Vorige maand heb ik me geabonneerd op het magazine Libelle lekker.  Niet dat ik zweer bij al deze gerechten maar toch geeft het als beginnende hobbykok wel een mooie kijk op wat er allemaal leeft in de kookwereld, welke groenten of fruit van beste kwaliteit zijn in de maand en natuurlijk de verschillende gerechten en gadgets voor in de keuken.
Om mijn kookhobby een beetje spannend te houden, mag mijn vrouw in elke Libelle lekker één of meerdere gerechten kiezen die ik MOET klaarmaken die maand. Want als ik zelf altijd de gerechten moet kiezen denk ik al vlug bij het lezen van de receptuur van bwa, niet echt mijn ding of hell no, maar op deze manier heb ik geen keuze en ben ik dus verplicht.

Het eerste gerecht dat ik ga klaarmaken uit de keuze van de vrouw is dus krabpannenkoekjes met lente-ui.
Zeer simpel en snel gerecht.  Een ideaal voorgerecht dus.  Het is een oosters gerecht omdat er Oestersaus, sojasaus en gember in zit.

Ingrediënten voor 2 kleine pannenkoekjes

 • 40g tarwebloem
 • 60 ml water
 • 1 ei
 • 1/4 theelepel verkruimelde chilivlokken (of meer als je het iets pikanter wil)
 • 1 tl lichte sojasaus
 • 3 lente-uitjes
 • 1 handvol koriander
 • 100 g gekookt wit krabvlees (ik heb een blikje krabvlees en poten zonder kraakbeen genomen, weet niet of het echt dit is dat ze bedoelden)
 • 1 cm gember
 • 1 el arachideolie
 • 2 el oestersaus

Bereiding

 • Doe de bloem in een groete kom, giet eer 60 ml water bij en breek het ei erboven.  Voeg de chilivlokken en sojasaus aan toe.
 • Klop alles tot een glad beslag
 • Snij de lente-uien fijn en doe de helft ervan in het beslag.  Doe ook de koriander fijn en doe ook hiervan de helft in het beslag.
 • Neem een ander kommetje en doe daar de andere helft in en voeg er de krab bij.  Schil de gember en rasp hem en doe dit er ook bij.
 • Meng het krabmengsel ook goed.
 • Verhit wat olie in een klein pannetje op een halfhoog vuur en giet er de helft van het beslag in.  zorg dat het beslag zich mooi verdeeld over de gehele pan
 • Bak de pannenkoek 1 minuut aan elke zijde.  Hou hem even warm met aluminiumfolie of in een oven terwijl je de tweede bakt.
 • Bestrijk elke pannenkoek met een kwart van de oestersaus en leg een streep van het krabmengsel over het midden van de pannenkoek.
 • Vouw hem dubbel en doe op elke pannenkoek van boven nog een lijntje oestersaus.
 • Serveer!

Mijn eerlijke menig: ik vond het niet super.  Ik heb het helemaal opgegeten maar koriander is echt niet mijn ding. Mijn vrouw heeft er iets meer van genoten als ik maar zij heeft hetzelfde korianderprobleem als ik.  Dus als ik het nog eens zou maken zou het wat minder koriander zijn en wat meer pannenkoek.
Als je deze receptuur volgt dan heb je 2 kleine pannenkoekjes (zie foto hierboven) terwijl in het magazine staat “neem een grote koekenpan en doe er de arachideolie in”.  Misschien heb ik wel iets verkeerd gedaan, maar ik twijfel daaraan.

Johan

Ik heb reeds vele verschillende websites gemaakt, maar door de komst van Facebook is het niet meer zo interessant om een website over mezelf te maken, dat kan ik daar dus ook. Daarom probeer ik het met een blog. Ik ga gewoon posten wat ik leuk of interessant vind. Gaande van koken tot sport en van gaming tot Technologie. Hopelijk vind je hier iets interessant om te lezen. Veel plezier ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.