Gevulde gehaktballetjes met tomatensaus

Dag beste lezers,

Omdat het op de moment zo’n fantastische nazomer is, wilde ik nog eens een zomerse schotel klaarmaken.  Wat is er meer geschikt op dagen zoals deze dan lekkere gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus.

Eerder op deze blog heb ik de klassieke balletjes gemaakt, je kan gerust die saus nemen voor deze versie te maken.  Toch heb ik een ander receptuur gevolgd.  Deze saus is iets zomerser van smaak.

Voor de gedroogde oregano heb ik verse oregano uit mijn tuin genomen en die heb ik gedurende 2 weken aan een koordje in mijn tuinhuisje laten drogen.  Dit heb ik ook gedaan voor mijn dragon, rozemarijn, tijm en marjolijn.  Dit is natuurlijk mogelijk voor veel meer soorten kruiden.

Ingrediënten

  • 800 g gemengd gehakt
  • 100 g cheddar in blok
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el fijngehakte peterselie + wat extra (ik had per ongeluk alles in de saus gedaan, daarom geen toefje peterselie bij het serveren)
  • 75 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 tl mosterd
  • 2 el paneermeel
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • 500 ml tomatenblokjes uit blik of gezeefde tomaten
  • 1 el gedroogde oregano

Bereiding

  • Pel en snipper 1 ui en 2 teentjes look  en fruit deze in olijfolie tot ze glazig zijn.
  • Voeg de tomaten en de oregano toe en kruid met peper en zout.
  • Laat 15 minuten sudderen op zacht vuur
  • Pel en snipper de andere ui en knoflook zeer fijn en doe ze in een ruime kom samen met het gehakt.
  • Was je handen.  Voeg de peterselie, parmezaan, paneermeel, mosterd, peper, zout en paprikapoeder toe aan het gehakt en meng alles grondig met je handen.
  • Rol met vochtige handen (dat gaat beter) mooie balletjes.  maak ze terug plat en leg een kaasblokje in het midden.  Plooi het balletje terug toe en rol het nog eens goed zodat de kaas mooi vast in het balletje zit.
  • Je kan best niet al te grote balletjes rollen omdat het dan langer duurt voordat ze bij het bakken gaar zijn.  Hoe sneller gaar, hoe beter de kaas in het balletje blijft zonder dat de bal openbarst.
  • Bak de balletjes goudbruin en gaar in olijfolie.
  • Voeg ze bij de saus en  laat nog even mee sudderen.
  • Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
  • Werk af met een toefje peterselie.

Ik heb enorm genoten van deze balletjes.  Ik heb het samen met een blaadje sla en een gewone puree gegeten waar ik in plaats van boter, olijfolie heb gebruikt om hem wat smeuïger te maken.  Zo blijft het gerecht ook wat zuiders.
Het is zonder twijfel een gerecht waar jong en oud van kunnen genieten en iets dat je in elk seizoen op eender welke dag kan eten.

Smakelijk en geniet van de laatste dagen goed weer!!

 

Bron: Libelle lekker magazine

Johan

Ik heb reeds vele verschillende websites gemaakt, maar door de komst van Facebook is het niet meer zo interessant om een website over mezelf te maken, dat kan ik daar dus ook. Daarom probeer ik het met een blog. Ik ga gewoon posten wat ik leuk of interessant vind. Gaande van koken tot sport en van gaming tot Technologie. Hopelijk vind je hier iets interessant om te lezen. Veel plezier ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *