Rijstpap

Als je eens snel tussen soep en patatten een nagerecht wil maken dan is deze diegene die je moet nemen.
Omdat je niet zo veel nagerechten vindt hier verplicht ik mezelf om er af en toe eens eentje te maken.

Ik was eens een keertje in mijn kasten aan het neuzen wat ik er nog in had staan.  Stond daar toch geen mooi doosje dessertrijst te blinken zeker.
Voor deze moest ik niet naar de winkel en kon ik gemakkelijk tussendoor doen terwijl ik mijn twee kindjes aan het amuseren was.
Je mag de tijd niet te hard uit het oog verliezen want anders gaat je melk overkoken of de rijst verbranden.
Gewoon een kookwekkertje elke 5 minuten laten afgaan en je bent safe.

Je kan rijstpap maken met saffraan, maar dat had ik niet in huis. Zonder saffraan is het ook zeker de moeite hoor.

Ingrediënten

  • 1 l volle melk
  • 1 zakje vanille suiker
  • dessertrijst
  • vanillestokje
  • enkele draadjes saffraan
  • klontje boter
  • suiker

Bereiding

  • Neem een kookpot en spoel hem met water.  Dit zorgt ervoor dat de melk niet zal aanbranden.
  • Zet de melk op een middelmatig vuur en doe er de vanillesuiker in.
  • Snij het vanillestokje overlangs en schraap er de zaadjes uit.
  • Voeg deze zaadjes toe aan de melk samen met de 2 helften vanillestok.
  • Spel de rijst om het overtollige zetmeel eraf te doen.
  • Als de melk kookt voeg je de rijst eraan toe en roer je eventjes
  • Voeg ook de saffraandraadjes toe
  • Laat dit mengsel rustig pruttelen op een laag vuurtje
  • Om de 5 minuten met een lepel rustig roeren.  Probeer een beetje de rijst die aan de bodem plakt wat los te schrapen.
  • Na ongeveer 30 minuten kan je er nog wat suiker bijdoen naar smaak.  Bij mij mag de rijstpap goed zoet zijn dus ik heb er 100 g bijgedaan.
  • Na nog eens 5 minuten van het vuur halen en laat nog heel eventjes staan zodat de rijspap nog wat kan opzwellen.  Voeg eventueel een klontje boter toe om de rijspap wat romiger te laten worden
  • Verdeel in potjes.  Neem geen al te grote porties want rijstpap is best wel zwaar.
  • Doe een vershoudfolie over de potjes en zet in de koelkast.
  • Serveer eventueel met wat bruine suiker.

 

Johan

Ik heb reeds vele verschillende websites gemaakt, maar door de komst van Facebook is het niet meer zo interessant om een website over mezelf te maken, dat kan ik daar dus ook. Daarom probeer ik het met een blog. Ik ga gewoon posten wat ik leuk of interessant vind. Gaande van koken tot sport en van gaming tot Technologie. Hopelijk vind je hier iets interessant om te lezen. Veel plezier ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *