Pannenkoeken

Hallo alweer,

 

Dit gerecht is de grote favoriet van vele kindjes, maar ook van mij.  Af en toe, zo één keer om de twee maanden eet ik ook eens graag wat pannenkoeken.  Pannenkoeken zijn voor mij het lekkerst met een zoete topping.  Met veel (bruine) suiker of siroop, zo heb ik ze het liefst.  Je kan ze natuurlijk ook als nagerecht eten met een bolletje ijs.

Ik heb al enkele recepten geprobeerd, maar die van SOS Piet vind ik het beste. Alleen doe ik ook nog wat vanillezaadjes van 1 stokje bij de melk en ik gebruik ook iets meer suiker, niet veel, ongeveer 20 gram.

Let’s get the party started!

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 90 g suiker
  • 4 eieren
  • 0.5 l halfvolle melk
  • 2 el arachideolie
  • 20 g boter

Bereiding

  • Laat de boter smelten in een pannetje.
  • Roer de bloem met de eieren en de suiker tot een glad geheel tot je geen klonters meer ziet.
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe, alsook de olie en de gesmolten boter.  Doe er de zaadjes van het vanillestokje in.
  • Meng alles goed en laat daarna het beslag een uurtje in de koelkast rusten.
  • Neem een pannenkoekenpan en zet ze op een redelijk hoog vuur.
  • Doe een beetje arachideolie in de pan.
  • Neem een schep beslag en giet deze in het midden van de pan.  Door met de pan te bewegen kan je het deeg over de gehele pan verdelen.
  • Afhankelijk van de dikte moet nu deze pannenkoek opstaan.  Ik doe dit steeds op een redelijk hoog vuur voor niet te dikke pannenkoeken.  Heb je ze liever wat dikker dan zou ik het vuur iets lager zetten.
  • Als de randjes lossen en de natte bovenzijde begint kleine blaasjes te vertonen dan is hij klaar om omgedraaid te worden.
  • Nog even bakken aan de andere zijde en klaar.
  • Serveer met bijvoorbeeld:  Witte suiker, siroop, bloemsuiker, kandijsuiker, lichte bruine suiker (kinnekessuiker) of een bolletje ijs.

Goede pannenkoeken maken is moeilijker dan het lijkt.  Ik vond vooral de hitte van de pan en de hoeveelheid vetstof voor de pan moeilijk.  Oefening baart kunst en nu vind ik mijn pannenkoeken zéér goed en niet te zwaar.

 

Bron:  Boek SOS Piet deel 1

Johan

Ik heb reeds vele verschillende websites gemaakt, maar door de komst van Facebook is het niet meer zo interessant om een website over mezelf te maken, dat kan ik daar dus ook. Daarom probeer ik het met een blog. Ik ga gewoon posten wat ik leuk of interessant vind. Gaande van koken tot sport en van gaming tot Technologie. Hopelijk vind je hier iets interessant om te lezen. Veel plezier ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *